Mijn reis naar Professional Organizer

Over mijzelf en hoe ik Professional Organizer werd

7 december 2018

Ik ben opgegroeid in een gezin waar altijd heel zuinig werd omgegaan met spullen. Met spullen van anderen. Maar ook zeker met die van jezelf. En weg doen was zonde. We hadden in die tijd geen Marktplaats en ik kan mij ook niet herinneren dat er kringloopwinkels waren.

Ik groeide op, ging het huis uit, studeerde en kreeg een hele leuke baan waarin ik mensen hielp om hun werk efficiënter te doen en met minder werkdruk. Klanttevredenheid, medewerkertevredenheid en efficiëntie staan bij mij hoog in het vaandel.

Toen mijn ouders jaren geleden vlak na elkaar overleden, bleef ik als enig kind achter met een huis vol spullen. En hoe ruim je dan op als  je aan de ene kant heel efficiënt en opgeruimd bent, maar aan de andere kant hebt meegekregen dat weg doen zonde is. Er ging dus meer mijn eigen huis in dan ik wilde. Had ik toen het beroep Professional Organizer gekend, dan had ik zeker iemand ingehuurd om mij te helpen.

Nu kostte het veel tijd en energie om mij te realiseren dat mijn ouders zelf waren opgegroeid in een tijd van schaarste en waarschijnlijk daarom zo gehecht waren aan spullen. En dat dit niet betekent dat dit voor mij ook geldt. Mijn herinneringen zitten niet in de dingen om mij heen. Ik merkte hoe het afstand doen van spullen niet alleen ruimte geeft in je huis, maar ook in je hoofd.

De afgelopen jaren heb ik voor mij zelf eens op een rijtje gezet waar ik nu echt gelukkig van wordt in mijn leven en in mijn werk. Ineens leek alles op zijn plaats te vallen toen ik mijn persoonlijkheid, ervaring en passie op een rijtje had gezet. En er bleek ook nog een naam voor te zijn: Professional Organizer. Mijn benadering komt niet alleen uit mijn opleidingen, maar dus ook uit mijn persoonlijke en zakelijke ervaring.

Ik ben naast Professional Organizer ook Coach en Lean Six Sigma consultant en heb de perfecte combinatie gevonden om anderen te helpen met het terug vinden van overzicht, rust en ruimte.