Goede voornemens voor 2019

Meer ervaringen en minder spullen

28 december 2018

Nog een paar dagen dan is 2019 een feit. En elk jaar lijken de jaren wel sneller te gaan. Toen ik nog klein was leek er wel geen einde te komen aan een jaar. Voordat je weer jarig was, of voor het weer zomervakantie was, het leek een eeuwigheid te duren.

Het lijkt wel gisteren dat we het vuurwerk voor 2018 ontstaken en nu is het al bijna 2019. Als ik aan het afgelopen jaar denk, kijk ik terug op het jaar waarin ik bij de NBPO mijn opleiding tot Professional Organizer heb afgerond, een aantal hele leuke mensen heb leren kennen, mijn bedrijf heb opgestart en het jaar waarin ik ontzettend trots terug kijk op de ontwikkelingen die mijn kinderen hebben door gemaakt.

Het zijn dus voor mij vooral gebeurtenissen, ervaringen en mensen waar ik met plezier op terug kijk. Ik wil wedden dat voor jullie een soortgelijk rijtje geldt.

Bijzonder dan om je te realiseren, dat spullen zo’n belangrijk onderdeel in ons leven innemen. We koppelen ervaringen vaak aan dingen en associëren spullen dan met bepaalde herinneringen. Dat maakt het soms heel lastig om afscheid van bepaalde zaken te nemen, ook al heeft het voorwerp in de ogen van een buitenstaander geen waarde. Bedenk dat een ander nooit kan beoordelen wat zaken voor jou betekenen, maar realiseer je ook dat een herinnering niet gelijk staat aan een voorwerp.

Goede voornemens voor het nieuwe jaar maak ik eigenlijk nooit, maar ik kijk wel uit naar een nieuw jaar met nieuwe ontdekkingen. Mijn wensen voor 2019 zijn vooral in de trant van gezondheid en geluk, en leuke dingen doen met de mensen waar ik om geef. Spullen staan niet in mijn wensenlijstje voor 2019. En natuurlijk zullen er zaken het huis in komen, maar ook weer verlaten. Ik ga voor een nieuw jaar met meer ervaringen en minder spullen.

En dat wens ik jou ook toe. Ik hoop ook komend jaar veel mensen rust en overzicht te kunnen bieden door samen ruimtes in huis of administratie op orde te brengen.

Een mooi jaar gewenst!